Om jou als onderzoeker, maar ook al je publicaties en datasets in de digitale wereld traceerbaar te maken, worden unieke registratienummers gebruikt. Je bent als onderzoeker wereldwijd herkenbaar aan je Online Researcher ID (in de vorm van een ORCID-nummer). Een publicatie die in geprinte vorm gaat verschijnen kent een ISBN (International Standard Book Number). Digitale publicaties kennen een DOI (Digital Object Identifier). Met deze registratienummers zijn de auteur en zijn of haar onderzoeksoutput te koppelen.


Wat kunnen wij voor je doen?

In het geval van een ISBN vraagt SRS deze bij de Koninklijke Bibliotheek aan. Je ontvangt het ISBN van SRS en neemt het nummer op in je publicatie. SRS ontvangt één hardcopy-exemplaar van je publicatie en stuurt dit exemplaar op naar de Koninklijke Bibliotheek.

In het geval van een digitale publicatie, vraag je een DOI aan bij SRS. Je vermeldt de DOI op de publicatie en zorgt ervoor dat jouw publicatie naar de Saxion Repository wordt gestuurd.

Wordt jouw publicatie elders uitgegeven, dan zorgt de betreffende uitgever voor een DOI. Je vermeldt de DOI op publicatie en zorgt ervoor dat jouw publicatie geupload wordt naar de Saxion Repository. Heb je al een ORCID, mail deze dan naar researchservices@saxion.nl. Indien je nog een ORCID moet aanvragen, moet je je online registreren via orcid.org. Vervolgens mail je jouw ORCID aan SRS.

Wil je een ISBN of DOI aanvragen of heb je vragen of aanvullend advies nodig, dan kun je mailen naar:

Margo Timmer: m.c.timmer@saxion.nl

Sarah Coombs: s.k.coombs@saxion.nl

researchservices@saxion.nl

Verstrekken ISBN, DOI, ORCID